Ondertekening arbeidscontract door mensen uit de bijstand

06/03/2014

Op vrijdag 14 maart zetten 3 WWB-ers (mensen in de bijstand) die deelnemen aan een re-integratie traject bij BWR een handtekening onder een arbeidscontract bij Effektief Groep. De feestelijke ondertekening vindt plaats op het hoofdkantoor van Effektief Groep, Osloweg 49 te Groningen. Dit gebeurt onder het toeziend oog van onder andere Ger Lindeman, wethouder gemeente Hoogezand-Sappemeer/voorzitter BWR en Patrick Reinders, Algemeen Directeur van Effektief Groep.

Deze contractondertekening komt voort uit de samenwerkingsovereenkomst tussen BWR en Effektief Groep die vorig jaar juli is gesloten. Hierin is een verregaande samenwerking tussen beide partijen vastgelegd met als doel een uitstroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar Effektief Groep. Na de ondertekening vindt er een persconferentie plaats.

BWR is het Gemeenschappelijke Regeling Bedrijf voor Werk en Re-integratie uit Sappemeer. De missie van BWR sluit perfect aan op deze samenwerking omdat de mogelijkheid gecreëerd wordt voor het uitstromen van medewerkers naar een regulier bedrijf zoals Effektief Groep. Daarnaast geeft deze samenwerking meer comfort aan Effektief Groep als werkgever omdat er meer bekendheid en betrokkenheid is met de nieuwe medewerkers. Tot slot sluit de doelgroep van BWR goed aan op de reguliere medewerkers in de schoonmaakbranche en is de kans op duurzame uitstroom ook zeer reëel.

Effektief Groep is een middelgroot schoonmaakbedrijf met circa 800 medewerkers en actief in de noordelijke provincies en de Randstad. De organisatie biedt dagelijkse, periodieke en specialistische schoonmaak in voornamelijk de kantoren-, de bouw, leisure & events- en zorgbranche.. Effektief Groep hecht aan duurzame relaties met medewerkers en wil graag de toegangspoort tot de arbeidsmarkt zijn voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Om die redden is Effektief Groep de overeenkomst met BWR aan gegaan en bijvoorbeeld ook partner geworden van De Normaalste Zaak.

 

Meer nieuws