Effektief Groep neemt Kuipers schoonmaakbedrijf over

28/07/2012

Effektief Groep heeft vorige week het in zwaar weer geraakte Kuipers schoonmaakbedrijf overgenomen. De concurrentiepositie van Kuipers was de afgelopen jaren, mede door de toename van het aantal aanbestedingen, onder druk komen te staan. Qua achtergrond en mentaliteit passen de beide bedrijven goed bij elkaar en naar verwachting zal de samensmelting van beide bedrijven dan ook glad verlopen.

 

Het is steeds gebruikelijker dat schoonmaakcontracten, Europees of onderhands, aanbesteed worden. Dat betekent dat er over het algemeen veel van de inschrijvende partijen wordt gevraagd en dat het belang van de persoonlijke relatie tussen leverancier en opdrachtgever naar de achtergrond wordt verdrongen. Daarnaast is het deelnemen aan aanbestedingen een tijdrovende, en daarmee dure, aangelegenheid. Van overheidswege wordt gewerkt aan versoepeling van de aanbestedingsregels zodat juist kleinere bedrijven ook weer de kans krijgen om mee te dingen naar opdrachten. Voor Kuipers schoonmaakbedrijf komt de mogelijke aanpassing van de aanbestedingswet te laat.

Het werkgebied van Kuipers schoonmaakbedrijf besloeg de drie noordelijke provincies. Precies het gebied waar Effektief Groep van oudsher ook sterk is. In het dienstenpakket en de branches waarin Kuipers vertegenwoordigd was zijn wel verschillen ten opzichte van Effektief Groep. Sommige elementen zijn een mooie aanvulling op de propositie en portefeuille van Effektief Groep, anderen zullen worden gesaneerd.

In de toekomst gaat Kuipers schoonmaakbedrijf verder onder de naam Effektief Groep en er zal gewerkt worden vanuit het hoofdkantoor in Groningen. Door de overname blijft de lokale werkgelegenheid voor circa 80 medewerkers gegarandeerd.

Dat Effektief Groep een groeiambitie heeft is geen geheim. ‘Om binnen enkele jaren een top 15 speler te worden is kwaliteit en capaciteit nodig.’ Aldus operationeel directeur Erwin de Jong. Aan de capaciteit is met deze overname een mooie impuls gegeven.

Inmiddels is Effektief Groep sterk vertegenwoordigd in Friesland, Groningen, Drenthe, Utrecht en groot Amsterdam. De komende jaren wil het bedrijf haar positie in die regio’s verder verstevigen.

 

Meer nieuws