Effektief Groep en NHL Hogeschool werken samen aan klanttevredenheid

10/02/2015

Met ingang van 1 januari verzorgt Effektief Groep de schoonmaak bij NHL Hogeschool. Eén van de speerpunten van de aanbesteding was de focus op klantbeleving en hospitality. 36 schoonmaakmedewerkers hebben in de eerste maand al een hospitality training afgerond. Hiermee is een eerste stap gezet richting het verwezenlijken van de ambities van de NHL.

Vorig jaar heeft de NHL een aanbesteding uitgeschreven voor schoonmaakdienstverlening. Deze is gegund aan het Groningse Effektief Groep. Een belangrijk element uit de aanbesteding was het klantgericht werken. De NHL wilde een partij contracteren die bewezen succesvol is met hospitality concepten en kan ondersteunen bij de klantbeleving rondom schoonmaak. Mathijs Rutten, Clusterhoofd Facilitaire & ICT Services van NHL Hogeschool: “Wij waren op zoek naar een samenwerkingspartner die bijdraagt aan een positieve beleving van het onderwijsklimaat.” Effektief Groep heeft vanuit de event & leisure branche ruime ervaring met hospitality vraagstukken. Het inzetten van deze kennis voor een onderwijsinstelling is dan ook een mooie stap voor het schoonmaakbedrijf. “

Al in de eerste maand van de samenwerking hebben 36 enthousiaste schoonmaakmedewerkers de hospitality training met goed resultaat gevolgd. Op de eigen vertrouwde locatie in het bijzijn van collega’s, kwamen specifieke ‘NHL-situaties’ aan de orde. Tijdens de op maat training was er aandacht voor klantvriendelijkheid, collegialiteit en gastheerschap. Ingewikkelde begrippen als ‘signaalfunctie’ worden nu door alle medewerkers begrepen. Na de training weet een ieder wat van hem of haar wordt verwacht en hoe hij of zij daar zelf inhoud aan kan geven.

Het is de intentie dat studenten, bezoekers en medewerkers van de NHL de gastvrijheid en service van het gebouw en de service verlenende afdelingen hoger gaan waarderen. Dit wordt gemonitord middels de Hospitality Barometer van Masterkey Plus. Door diverse onderzoeksmethoden te combineren wordt een continue stroom van data gegenereerd over de tevredenheid van diverse gebruikers. Effektief Groep en NHL Hogeschool blijven gedurende de contractperiode werken aan optimalisaties en innovaties.

Meer nieuws