01 november 2018

Schoonmaakbedrijf Effektief Groep wordt Effektief

Schoonmaakbedrijf Effektief Groep wordt Effektief

Effektief Groep verandert de naam van haar schoonmaakbedrijf in Effektief. Effektief Groep blijft wel bestaan als holding. Deze structuur- en naamswijziging is een gevolg van de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. Het is tevens een mooie gelegenheid voor de introductie van een nieuw, eigentijds en krachtig beeldmerk.

Effektief Groep bestaat ruim 30 jaar. Wat ooit begon als een lokaal schoonmaakbedrijf is nu een top 10 speler in facility services in geheel Nederland. Deze groei is deels autonoom gerealiseerd en deels door overnames binnen de schoonmaak en aanverwante branches. Om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien was een herstructurering noodzakelijk. Onder de Effektief Groep paraplu zijn vanaf nu drie bedrijven actief; schoonmaakbedrijf Effektief, online uitzendbureau 365werk.nl en cateringbedrijf Tweetal belevingscatering. Met deze structuur kan Effektief Groep inhoud geven aan de verdere groeiambitie.

“We kiezen er bewust voor om alle bedrijven binnen de groep zelfstandig in hun markt te laten opereren. Ieder bedrijf heeft een eigen directie met specialisten op hun vakgebied. Daar geloven wij sterk in. Voor klanten die dat wensen kunnen wij een geheel pakket aan integrated facility services bieden doordat de bedrijven onderling nauw samenwerken. Er is echter geen gedwongen winkelnering. Dat houdt ons scherp. En zo zorgen we voor de beste dienstverlening aan onze klanten.” Aldus Patrick Reinders, eigenaar en commercieel directeur van Effektief Groep.

Het nieuwe logo van Effektief
Het nieuwe logo van Effektief

Samen met Jesse Schaap ontwikkelde Effektief een beeldmerk dat staat voor duidelijkheid, kracht en progressiviteit. “De uitstraling van het bedrijf past weer bij de marktpositie. Hiermee bevestigen we ons imago. We zijn dan ook zeer content met het ontwerp van Jesse Schaap en trots dat we het nu aan de markt kunnen tonen. De komende tijd worden gefaseerd alle bedrijfsmiddelen en kleding voorzien van het nieuwe logo.” Aldus Reinders.