01 januari 2018

Alfa-college kiest voor Effektief

Keuze voor maatschappelijk verantwoord schoonmaken

Alfa-college kiest voor Effektief

Schoonmakers Effektief Groep overdag actief op locaties Alfa-college in Groningen en Hoogeveen.

GRONINGEN -  Na het aanbestedingstraject succesvol te hebben doorlopen is Effektief verkozen als beste partner voor het verrichten van de schoonmaakdienstverlening bij meerdere locaties van het Alfa-college in Groningen en Hoogeveen. Vanaf 1 januari 2018 gaan de schoonmakers overdag aan het werk en staan daarbij in direct contact met studenten en medewerkers. Bij de schoonmaak worden alleen milieuvriendelijke producten  gebruikt.

Over het Alfa College

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen zij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met partners in de verschillende regio’s. Zij zijn een christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland waar je terechtkunt voor een mbo-opleiding, educatief traject of een bedrijfsopleiding.

"In de aanbesteding, begeleid door Alpha Adviesbureau, hebben we twee accenten gelegd. We vinden het belangrijk dat de schoonmaakmedewerkers zichtbaar bijdragen aan de ambitie om een prettige, schone en comfortabele leeromgeving te creëren. Het Alfa-college wil de zichtbaarheid onder meer invulling geven door te kiezen voor gastvrije dagschoonmaak in plaats van avondschoonmaak. Hiermee stimuleren we gewenst gedrag met betrekking tot het schoonhouden van de leeromgeving. Het tweede accent is dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, dus dat er aandacht is voor mens en milieu”, aldus Jos Nijhof, manager Facilitair Bedrijf van het Alfa-college.

Erwin de Jong, directeur Effektief Groep, weet wel raad met zo’n vraag: “Als bewezen schoonmaakbedrijf en eventspecialist zorgen wij dagelijks voor schone gebouwen van onze opdrachtgevers. We hebben ervaring met schoonmaak overdag, zoals bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Alfa-college is een mooie toevoeging aan onze regionale portfolio, waarbij wij onze expertise in omgang en beleving inzetten om gezamenlijke doelen te bereiken.” 
Hij vervolgt: “Dagschoonmaak heeft grote toegevoegde waarde: gebruikers, vervuilers en schoonmakers zien elkaar en kunnen met elkaar in dialoog gaan. Onze schoonmakers zijn hiervoor opgeleid. Wij geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zetten we ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in. Verder willen we zuinig zijn op het milieu: we werken al jaren met milieuvriendelijke producten en we rijden met milieuvriendelijke auto’s. We kijken ernaar uit om bij Alfa-college aan de slag te gaan.”