Geschiedenis

Al jarenlang uw partner in schoonmaak

Effektief Groep is een schoonmaakbedrijf met een lange en rijke geschiedenis. In 1953 is Schoonmaakbedrijf Centrum opgericht, de voorloper van wat later Effektief Groep zou worden. Die naamswijziging heeft in 1984 plaatsgevonden. Van origine is Effektief Groep een Gronings schoonmaakbedrijf. Pas later zijn de vestigingen in andere delen van het werkgebied geopend. De vestiging in Aalsmeer opende in 1997 haar deuren en drie jaar later is de vestiging in Hoogeveen geopend. Een grote mijlpaal was de gunning van de eerste EU-aanbesteding in 2000.

Om verdere invulling te geven aan de groeiambitie is in 2008 LSB-Langerak overgenomen, een schoonmaakorganisatie in Leeuwarden. Sinds 2008 heeft Effektief Groep jaarlijks een mooie en gezonde groei laten zien. In de zomer van 2012 is daaraan een extra impuls gegeven door de overname van Kuipers schoonmaakbedrijf. 
In 2016 heeft Effektief Groep door de overname van Tweetal Catering dit aspect toegevoegd aan haar dienstverlening.

Het werkgebied van Effektief Groep is in de loop der jaren uitgegroeid van Groningen naar alle provincies met uitzondering van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. 

Krantenartikel 1988
Krantenartikel 1988